Avslag på grått papirNår en søker tilskudd til prosjekter så lærer en fort at det ikke er alle søknader som går inn. I min verden der jeg skriver mellom 10 -30  søknader på et år -er jeg veldig fornøyd om jeg får tilslag på 1 av 3!

Derfor er ikke et avslag all verdens undergang for meg. Likevel noen blir jeg mer skuffet over enn andre, særlig de der jeg har jobbet hardt med å finne et knakende godt konsept og fått frem budskapet klart og tydelig, (syntes jeg i alle fall selv). Men så får jeg NEI – «dessverre din søknad nådde ikke opp blant x antall søknader i denne søknadsrunden…»

Her om dagen fikk jeg et NEI jeg ble virkelig glad for. Hvorfor? Fordi jeg hadde skrevet søknaden i farta, alt var ikke helt gjennomarbeidet og det var første gang jeg søkte til denne søkerinstansen. Dette var ukjent terreng for meg. Det var en meget profesjonell søknadsbehandling der et av jurymedlemmene ringte en av mine referanser for å forhøre seg om jeg var en som leverte – ville gjennomføre det jeg faktisk hadde søkt om etc. Medlemmet fortalte videre at prosjektet mitt var spennende og ba referansen min si til meg at om jeg ikke fikk tilslag denne gangen så måtte jeg endelig søke igjen.

Min referanse hadde lagt inn gode ord og var superpositiv i møte med dette jurymedlemmet, dette kan faktisk gå helt hjem tenkte jeg.

Likevel så fikk jeg et avslag, men jeg lærte mye av dette. Foruten oppmuntrende ord fra et av jurymedlemmene fikk jeg konkrete tips til hvordan forbedre søknaden min slik at den neste gang kunne gå igjennom.

Tenk det – det er ikke hver dag en opplever og selv om det var et avslag så ble jeg sett av en sentral kulturaktør, sånt kan komme til nytte senere 😊

Vil du vite mer om hvordan jeg jobber med søknader og hvordan du går fra avslag på søknad til innvilget søknad? Test ut gratiskurset mitt om tilskuddsmuligheter da vel! Du finner det her: GRATISKURS

Skriv en kommentar

InntekterFirkantet start bilde